ShippingWatch

Elon Musks rumfartsselskab køber to rigge af Valaris

Selskabet SpaceX, der er stiftet af Elon Musk, har erhvervet sig to rigge fra Valaris. Planen er, at riggene skal blive til en flydende affyringsrampe til raket.

Foto: Hannibal Hanschke/Reuters/Ritzau Scanpix

Drillingselskabet Valaris har solgt to borerigge til Elon Musks rumfartsselskab SpaceX, der skal fungere som en flydende affryringsrampe til selskabets Starship-raket. Det skriver CNBC.

Købet kommer, efter SpaceX sidste år meddelelte, at selskabet var i færd med at etablere et hold af ingeniører og teknikere til at designe og opbygge en operationel offshore-raketudskydningsfacilitet.

SpaceX plejer normalt at sende raketter afsted fra landjorden i USA. Valaris-riggene befinder sig aktuelt i havnen i Brownsville i staten Texas, hvor SpaceX også har sine Starship-faciliteter.

Valaris er verdens største rigselskab, der er skabt efter fusionen af Ensco og Rowan tilbage i 2019. Selskabet er ligesom andre offshoreselskaber økonomisk hårdt ramt og kom i løbet af 2020 under amerikansk konkursbeskyttelse.

Hafnias amerikanske metanol-fabrik får det røde kort af miljømyndighederne

Scorpio Bulkers runder 26 solgte skibe på vejen mod tørlast-exit 

Mere fra ShippingWatch

CMA CGM overtager 50 pct. af spansk terminal

CMA CGM udvider i Middelhavsregionen med købet af 50 pct. minus én aktie af den spanske containerterminal TTIA i Algeciras. Det beskrives som en strategisk investering, hvor beløbet dog ikke er oplyst.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs