ShippingWatch

Oliekrisen har udløst tomme kontorer i Norges vigtige olieby

Hvert femte kontor i Stavanger centrum står lige nu tomme, skriver Finansavisen. Det sker i lyset af olieprisens store fald i slutningen af 2014, siger mægler til avisen.

Foto: Norges Rederiforbund/Norwegian Shipowners' Association

En længerevarende krise i olieindustrien har gjort et stort antal kontorer tomme i Stavanger, der agerer et vigtigt knudepunkt for Norges olieindustri.

Hvert femte kontor i Stavanger centrum står aktuelt tomt, skriver det norske medie Finansavisen med henvisning til tal fra Eiendomsmegler 1 SR-Eiendom. De viser, at kontorledigheden nu er oppe på 20,4 pct., hvilket er 2,2 procentpoint mere end for et år siden.

Det sker efter, at kontorarealerne blev bygget ud i en årrække frem mod den store krise i olieindustrien, der begyndte mod slutningen af 2014.

"Set i bagklogskabens lys blev der bygget for meget. Der var en overoptimisme fra 2008/2009 og frem til 2014. Det gjaldt alle – man byggede måske en etage eller to mere, end man egentlig havde tænkt. Så kom olieprisfaldet," siger leder for erhvervsejendomme Jan Inge Røyland til avisen og gør det klart, at situationen var en helt anden for oliesektoren inden krisen.

Den samlede kontormasse i centrum udgør 250.000 kvm og er ikke så stor ifølge mægleren, hvorfor der sker store udsving, når lejemål bliver tomme.

Maersk Drilling og olieselskabers CO2-lager får afgørende blåstempling

Olieprisen rammer højeste niveau siden august

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere