ShippingWatch

IEA sænker prognose for olieefterspørgsel på kort sigt

Øget spredning af coronasmitte i USA og Europa og de historiske tal har torsdag fået den internationale energimyndighed, IEA, til at sænke sine estimater for olieefterspørgslen på kort sigt.

Foto: Jacob Ehrbahn

IEA venter nu, at efterspørgslen vil falde med 8,8 mio. tønder om dagen i 2020, mens estimatet i rapporten måneden før var et fald på 8,4 mio. tønder.

I 2021 ventes nu en stigning på 5,8 mio. tønder om dagen, mens IEA i oktoberrapporten estimerede en stigning på 5,5 mio. tønder.

Oliepriserne er steget i denne uge, efter at Pfizer mandag meldte om positive med sin coronavaccine.

"Mens vi publicerer denne rapport er der betydelig begejstring over nyheden om, at en effektiv vaccine mod covid-19 måske snart er tilgængelig. Oliepriserne steg initialt, og lige før publiceringen af denne rapport kom prisen på brent futures over 45 dollar per tønde - et niveau ikke set siden begyndelsen af september."

"Det er dog alt for tidligt at vide, hvordan og hvornår vacciner tillader, at det normale liv genoptages. For øjeblikket forventer vores prognoser ikke nogen væsentlig indvirkning i første halvdel af 2021," skriver IEA.

Brent-futuren nåede onsdag over 45 dollar per tønde, men torsdag ved 10.30-tiden er prisen nede i 43,50 dollar.

Danske Bank forventer tab på olie

Offshore står for over halvdelen af DNB's problematiske lån 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

I denne uge løftede Maersk Tankers sløret for sit nye forretningsben med handelshuset Cargill, mens DFDS sagde ja til at købe grøn ammoniak fra en fabrik i Esbjerg fra 2026. Det grønne brændstof skal hældes i rederiets færger.

Banker vil helst finansiere nybyggede skibe

Bankerne vil helst finansiere nybyggede skibe eller retrofits, lyder det fra flere paneldeltagere ved dette års digitale Marine Money konference. Især LNG er populært blandt skibsejerne, der dog generelt holder igen med nye bestillinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs