ShippingWatch

Equinor møder kritik for sit opmistiske syn på olieprisen

Det er ikke alle, der forstår, at det norske olieselskab Equinor arbejder ud fra en prisfremskrivning, som ikke er kompatibel med Paris-aftalen.

Foto: Ntb Scanpix/Reuters/Ritzau Scanpix

Da Equinor i fredags fremlagde sine resultater for andet kvartal af 2020, overgik den norske oliegigant analytikernes forudsigelser med et justeret resultat efter skat på 646 mio. dollar (4,1 mia. kr.).

Havde selskabet lagt en lavere oliepris til grund for sine fremskrivninger, ville det imidlertid have været nødsaget til at foretage store nedskrivninger på værdien af sine aktiver.

For hvor globale konkurrenter som Shell og BP f.eks. regner med en langsigtet oliepris på henholdsvis 55 og 60 dollar, forventer Equinor en pris på 80 dollar allerede i 2030.

Topchef Eldar Sætre har erkendt, at fremskrivningen afhænger af, at verden ikke lever op til tograders-målet i Paris-aftalen, og det får nu kritik fra SV-politikeren Lars Haltbrekken, der er medlem af Stortinget i Norge.

"Jeg er mildt sagt overrasket over, at statens eget olieselskab lægger en oliepris til grund, som forudsætter, at verden ikke når sine klimamål. Equinor indgår med dette et væddemål mod Paris-aftalen og de helt nødvendige CO2-reduktioner," siger han til mediet Dagens Næringsliv.

Equinors informationsdirektør, Bård Glad Pedersen, siger til Dagens Næringsliv, at Equinor ikke kan basere sine fremskrivninger på forhåbninger, ligesom han afviser, at der er tale om et væddemål imod Paris-aftalen, idet Equinor som selskab arbejder efter en række forskellige klimaambitioner.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch).

Equinor leverer milliardoverskud midt i corona-krisen

Oliegiganter indgår aftale om udledning – men flere lever allerede op til den 

Mere fra ShippingWatch

Singapore er på vej med et center for dekarbonisering

Havnemyndigheden i Singapore støtter et forslag om at etablere et center for dekarbonisering. Centeret skal skabe rammerne, hvor aktører kan koordinere og implementere løsninger, der kan være med til at reducere shippings CO2-udledning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs