ShippingWatch

Oliepriserne sænkes af andenbølge af coronavirus

Flere lande genindfører delvise nedlukninger på grund af en stigning i antallet af smittede med coronavirus, der kan mindske efterspørgslen efter olie, da det frygtes at kunne påvirke den økonomiske aktivitet.

Foto: Sergio Flores/Reuters/ritzau Scanpix

Oliepriserne falder mandag morgen, efter at antallet af smittede med coronavirusset er steget i USA og andre lande. Det har fået flere lande til at genindføre delvise nedlukninger, der kan mindske efterspørgslen efter olie, da det frygtes at kunne påvirke den økonomiske aktivitet.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 40,27 dollar mod 40,60 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 37,73 dollar mod 38,15 dollar fredag eftermiddag.

Prisen på den europæiske referenceolie ventes med udgangen af juni at stige for tredje måned i træk, efter en produktionsnedskæring på 9,7 mio. tønder olie om dagen ind i juli. Samtidig er olieefterspørgslen steget i lande, hvor coronorelaterede nedlukningskrav er blevet lempet.

Antallet af smittede med coronavirus oversteg søndag 10.000.000, mens der i Indien og Brasilien ifølge Reuters testes mere end 10.000 nysmittede om dagen.

Samtidig berettes der om andenbølger i Kina, New Zealand og Australien, hvilket har fået regeringerne til igen at indføre coronatiltag.

"Smitten fra andenbølgen lever i bedste velgående, siger Howie Lee, der er økonom i OCBC," til Reuters.

"Det lægger låg på den investeringsoptimiske stemning, som vi har set i de seneste seks til otte uger," fortsætter han.

Andre faktorer, der har begrænset olieprisernes fremgang, tæller lave raffineringsmarginer, fyldte olielagre og en amerikansk genoptagelse af olieproduktionen, tilføjer Howie Lee.

De amerikanske olielagre har ramt et rekordhøjt niveau, viser tal fra det amerikanske energiministerium, EIA, ifølge Reuters, på trods af at Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, og andre olieproducerende lande som Rusland har sænket olieproduktionen.

Olieprisstigningen ventes alligevel at føre til flere aktive olierigge, vurderer analytikere fra ANZ over for Reuters.

Guld- og kobberpriserne stiger mandag morgen, hvor en troy ounce guld koster 1773,06 dollar mod 1755,82 dollar fredag eftermiddag

På markedet for industrimetaller handles et ton kobber samtidig i 5975 dollar mod 5932,50 dollar torsdag eftermiddag.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere