ShippingWatch

Maritime jobopslag stod for største vækst i Norge i 2019

De maritime virksomheder i Norge er for alvor begyndt at ansætte igen efter krisen i 2014. Sidste år stod den maritime sektor i Norge for den største vækst i antallet af jobopslag, skriver Sysla.

Foto: Jonathan Bachman/ AP/Equinor/

Efter flere års nedtur i den norske offshoresektor ser det omsider bedre ud for de hårdtprøvede ansatte i industrien. I 2019 stod den maritime branche således for den største vækst i antallet af jobslag, viser en rapport fra jobportalen Finn.no, skriver Sysla.

Stillingsopslagene for den maritime branche steg mest med en vækst på 51 pct. i 2019, og det var den højeste vækst blandt alle brancher.

Tallene vækker glæde hos interesseorganisationen Maritimt Forum.

"De pæne Finn-tal gengiver det, vi ser i den maritime klynges værdiskabelsestal," siger Ivar Engan, daglig leder i Maritimt Forum, til Sysla.

Inden olieprisens kollaps lå beskæftigelsen i den maritime sektor i Norge på rekordhøje 110.000 ansatte. Da krisen ramte, kostede det tusindvis af jobs, og i 2017 var beskæftigelsen helt nede på 80.000 ansatte.

I dag er beskæftigelsen oppe på 86.000 ansatte, og Maritimt Forum estimerer, at antallet af ansatte i sektoren vil være vokset til 90.000 ansatte i 2021.

Seadrill har fået hedgefond som ny storaktionær

Transocean satser på at markedet ramte bunden sidste år

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere