ShippingWatch

Saudi Aramco lukker 10 pct. højere på første noteringsdag

Saudiarabiske Saudi Aramco fik en god start på børsen og lukkede aktien 10 pct. højere på første handelsdag.

Foto: Stringer ./Reuters/Ritzau Scanpix

Den saudiarabiske oliegigant Saudi Aramco fik en flyvende start som børsnoteret selskabet onsdag.

På første handelsdag på Riyadh's Tadawul-børs lukkede aktien 10 pct. højere, og den ramte dermed det maksimale daglige udsving.

Under børsnoteringen blev der solgt aktier til en pris af 32 riyal (57,50 kr.), men allerede fra åbningen bragede aktien op i 35,20 riyal eller 10 pct. mere – hvilket også var kursen ved børslukningen.

Aktiekursen værdisætter selskabet til 1880 mia. dollar, og det er dermed det mest værdifulde børsnoterede selskab i verden foran Apple med en værdisætning på næsten 1190 mia. dollar.

Værdien af Saudi Aramco er samtidig cirka 14 gange større end værdien af det største børsnoterede danske selskab, Novo Nordisk.

Aramco solgte under børsnoteringen 3 mia. aktier – 1,5 pct. af selskabet – med et provenu på 25,6 mia. dollar, hvilket gjorde emissionen til den største nogensinde, da provenuet var 600 mio. dollar højere end den indtil da største emission, som var kinesiske Alibabas børsnotering i 2014 i USA.

Aramco rejste 25,6 mia dollar i verdens største børsnotering

Saudi Aramco ventes at få værdi på 1700 mia. dollar ved børsnotering 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Corona-smitte i den sydkinesiske havn Yantian skaber kaos på containermarkedet. Erhvervsmanden Thor Stadil erkender at have mistimet sit forsøg som skibsejer, der har kostet ham og kreditorer store tab. Eitzen-familien, der ejer Christiania Shipping, vil gerne se på fusioner. Vigtige dage for global shipping: IMO's miljøkomité holder møde.

Europas maritime industri får ny formand

Organistationen Sea Europe, der repræsenterer skibsværfter og maritimeudstyrsproducenter i Europa, har udpeget en ny formand, der tidligere har stået i spidsen for Damen Group.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs