ShippingWatch

Norske offshoreaktører kan konkurrere om milliardkontrakter på havvind

Norske offshoreaktører såsom ABB og Kvaerner står godt rustet til at kapre kontrakter inden for det boomende milliardmarked for havvind, vurderer analysehuset Rystad Energy over for Sysla.

Foto: Frauenhofer

Et milliardstort havvind-marked vokser i disse år frem i Europa, og her står flere norske aktører godt rustet til at tage konkurrencen op. Det vurderer analysehuset Rystad Energy over for Sysla.

Havvind-investeringerne i Europa vil i de næste fire år ligge på godt 25 mia. dollar. En femtedel af det marked vil norske aktører kunne kæmpe med om, vurderer analysehuset.

"Vi snakker nok om en årlig vækst på 20 pct. de seneste år. Jeg tror, at denne vækst vil holde sig oppe i et godt stykke tid efter 2020," siger Audon Martinsen, analysechef for offshoreservice-tjenester i Rystad Energy, til Sysla.

Det er især kontrakter inden for understel, støtteplatformer, installation og strømkabler, som norske aktører står rustet til at konkurrere om. Her fremhæver analysehuset offshoreaktører såsom ABB, Kvaerner og Aibel.

Direktør for de norske redere opfordrer til at nedbringe udledning hurtigere

Lars Rolner om kæmpemæssige vindmøller: "Det ændrer markedet komplet" 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersk satte rekord, Norden fik underskud, men hævede resultatforventningerne, Dan-Bunkering udpegede ny topchef, Celsisus Shipping vil sælge ud af højt prissatte tørlastskibe, og den farverige erhvervsmand Thor Stadil risikerer at miste retten til at drive virksomhed i sag om konkurskarantæne.

Olieselskabernes fremgang breder sig kun langsomt til drilling

Olieselskaberne vejrer morgenluft med stigende oliepriser, men deres lyst til at investere er behersket. Derfor må den kriseramte drilling-sektor indstille sig på at vente på bedring i aktivitetetsniveauet, vurderer to aktieanalytikere over for ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs