ShippingWatch

Aramco rejste 25,6 mia dollar i verdens største børsnotering

Olieselskabet Saudi Aramco har rejst 25,6 mia. dollar gennem salg af 1,5 pct. af selskabets aktiekapital. Det er den største børsnotering nogensinde.

Foto: Maxim Shemetov/Reuters/Ritzau Scanpix

Det statskontrollerede saudiarabiske olieselskab Saudi Aramco har rejst 25,6 mia. dollar gennem salg af 1,5 pct. af selskabets aktiekapital.

Det er den største børsnotering nogensinde og værdisætter oliegiganten til astronomiske 1700 mia. dollar.

Aramco prissatte de 3 mia. aktier i udbuddet til 32 riyals (8,53 dollar) i toppen af udbudsintervallet på 30-32 riyals, og den samlede kapitalrejsning på 25,6 mia. dollar overgår dermed kinesiske Alibaba Groups børsintroduktion på Wall Street i 2014 på 25 mia. dollar.

Aramco har torsdag udsendt en meddelelse om resultatet, som svarer til de tal, som Wall Street Journal tidligere på dagen nævnte med henvisning til unavngivne kilder.

I en meddelelse fra Aramco fremgår det også, at udbuddet blev overtegnet 4,65 gange.

Børsnoteringen har været lang tid undervejs og blev først annonceret i 2016. Dengang var forventningen ifølge AFP, at der ville blive rejst 100 mia. dollar gennem salg af 5 pct. af selskabet.

Aramcos aktie debuterer på den saudiarabiske børs 12. december, skriver AFP endvidere, mens Wall Street Journal skriver den 11. december.

Saudi Aramco ventes at få værdi på 1700 mia. dollar ved børsnotering

Børsnoteringen af Saudi Aramco viser olieindustriens udfordringer

Saudi Aramco opgiver større roadshow inden børsnotering

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere