ShippingWatch

Subsea 7 overvejer fusion med italiensk konkurrent

Olieservicerederiet Subsea 7, der kontrolleres af norske Kristian Siem, overvejer at gå sammen med den italienske konkurrent Saipem i en fusion, der vil skabe en ny, stor europæisk spiller.

Foto: PR/Subsea 7

Kristian Siems olieservicerederi Subsea 7 kan være på vej til at fusionere med den italienske konkurrent Saipem, skriver Bloomberg fredag.

En sammelægning af de to selskaber ville blive den største fusion blandt europæiske olieserviceseskaber i nyere tid.

De to selskaber har tidligere diskuteret mulighederne for en fusion, men uden resultat. Subsea 7's aktier på børsen i Oslo steg med 8,4 pct. på nyheden af fusionsovervejelserne, og selskabet har nu en markedsværdi på omkring 3,3 mia. dollar.

Saipem, der har det italienske energiselskab Eni SpA som hovedaktionær, er noteret på børsen i Milano. Her steg selskabets aktier med 5,3 pct. fredag morgen.

Subsea 7 og formand Kristian Siem har foretaget en række mindre opkøb i sine bestræbelser på at styrke forretningen i et marked, der har været hårdt ramt af olieprisens dyk i 2014. Selvom prisen er stabiliseret på et højere niveau siden da, ligger olieserviceselskaber stadig sidst i forsyningskæden - og segmentet er derfor også blandt de sidste til at nyde godt af de højere priser. Økonomien er derfor stadig stram her.

Selskabte købte senest den mindre konkurrent 4Subsea i oktober i år.

Subsea 7 køber subsea-selskab og lander aftale med Shell

Subsea 7 tror på bedring efter tilbagegang i tredje kvartal

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere