ShippingWatch

Olieindustriens finansieringskilder tørrer ud

Det er ikke længere comme il faut at investere i eller låne penge til en industri, der befatter sig med fossile brændsler. Olieindustriens største udfordring er, at der ikke eksisterer internationalt vedtagne standarder for bæredygtighed eller verdensmål. Derfor kan den ikke dokumentere fremskridt.

Amin Nasser, præsident og adm. koncernchef for Saudi Aramco, mener ikke, at det er retfærdigt at holde olieselskaberne ansvarlige for verdens CO2-udledning ved afbrænding af olie. "Vi kan ikke tvinge nogen til at købe det," siger han. | Foto: Satish Kumar / Reuters / Ritzau Scanpix

Der findes dage, der ikke er værd at stå op til, og torsdag den 10. oktober 2019 var på listen – i hvert fald for topcheferne i verdens største olieselskaber.

Forsiden af det britiske dagblad The Guardian var holdt helt i gult med overskriften: "Afsløring: De 20 virksomheder bag en tredjedel af alle CO2-udledninger."

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs