ShippingWatch

Mæglerhus spår oliepris på 65 dollar de næste to år

Mæglerhuset Pareto Securities har sænket sine forventninger til olieprisen fra 2019 til 2021. Det sker samme dag som en rapport, der melder om fremgang hos de norske olieleverandører.

Foto: Nerijus Adomaitis / Reuters / Ritzau Scanpix/REUTERS / X03961

Det norske mæglerhus Pareto Securities har sænket sin prognose for olieprisen fra 2019 til 2021. Hvor man tidligere troede på en gennemsnitspris på 72 dollar, lyder spådommen nu, at prisen vil ligge på 65 dollar.

Det skriver DN.no.

I samme ombæring nedjusterer Pareto kursmålet for to af Norges største olieselskaber, Equinor og Aker BP.

Equinor nedjusteres til 210 norske kr. fra 240 norske kr., og for Aker BP bliver kursmålet skåret til 330 norske kr. fra 370 norske kr.

Ifølge DN peger flere analytikere på, at stemningen på oliemarkedet er negativt påvirket af handelskrigen, som man frygter kan mindske efterspørgslen på olie hos både USA og Kina.

Spådommen om olieprisens udvikling de næste to år kommer samme tid som en rapport, der viser, at de norske leverandører til olieindustrien igen er begyndt at ansætte.

Antallet af medarbejdere i leverandørindustrien i Nordnorge steg til 1651 årsværk i 2018 mod 1526 året før, skriver E24.no.

Leverandørerne har ellers været hårdt ramt af olieprisens fald fra midten af 2014 og frem til sidste år. Men nu går det så godt, at flere af de virksomheder, som har har deltaget i undersøgelsen, begynder at forudse mangel på arbejdskraft.

Olieprisens optur er ramt langt forbi drillingselskaberne

Investeringstørke presser offshorerederier ud over kanten

EIA venter lavere global efterspørgsel efter olie 

Mere fra ShippingWatch

Maersk løfter sløret for design af metanolskibe

I fem år har Maersk arbejdet på at udvikle et nyt skibsdesign, som skal øge energi-effektiviteten i flåden med 20 pct. Otte skibe, der efter planen skal sejle på grøn metanol fra 2024, bliver de første.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs