ShippingWatch

Uventet stigning i amerikanske olielagre

En uventet stigning i de amerikanske olielagre er med til at udjævne det prishop, som positive meldinger om handelskrigen medførte tirsdag.

Foto: Nick Oxford / Reuters / Ritzau Scanpix

Oliepriserne stabiliseres onsdag morgen oven på tirsdagens prishop, efter at industridata har vist en uventet stigning i de amerikanske olielagre. Tallene opvejer således tirsdagens positive udvikling, hvor en umiddelbar opblødning i handelskrigen mellem USA og Kina løftede prisniveauet.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 60,66 dollar mod 60,56 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 56,39 dollar mod 56,75 dollar tirsdag eftermiddag.

Tal fra American Petroleum Institute, API, viste en overraskende stigning i de amerikanske olielagre i sidste uge. Lagrene steg med 3,7 mio. tønder til 443 mio tønder. Til sammenligning ventede analytikere ifølge Reuters et fald på 2,8 mio. tønder.

Stigningen i de amerikanske olielagre imødegår tirsdagens positive udvikling i handelstvisten mellem verdens to største økonomier, som tirsdag så Brent- og WTI-priserne stige med op til 5 pct. som følge af en udmelding fra Washington om en toldudskydelse på en række kinesiske varer.

Det er ifølge Reuters netop handelskrigen og uforudsigelige udmeldinger fra den amerikanske præsident, Donald Trump, som fortsat holder markedet i spænd.

"Det bliver stadig sværere at forudsige hvad Donald Trump vil gøre, ud over at han den ene dag vil pleje sine egne interesse og på andre tidspunkter modarbejde dem," siger Greg McKenna, strateg hos McKenna Macro.

Priserne understøttes dog fortsat af en begrænset produktion fra Saudi-Arabien, leder af Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec. Landet ønsker at fastholde et udbud under 7 mio. tønder om dagen i august og september for at dræne de globale olielagre.

Onsdag morgen koster en troy ounce guld 1501,90 dollar mod 1504,96 dollar tirsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber onsdag morgen 5810 dollar mod 5828 dollar tirsdag eftermiddag.

Unge norske ledere ser olieindustrien miste førerposition

Occidental gennemfører køb af Anadarko 

Mere fra ShippingWatch

ECSA kræver flere tiltag til bekæmpelse af pirater i Guineabugten

Den danske fregat Esbern Snares ildkamp mod formodede pirater i Guineabugten kalder på yderligere fokus på sikkerheden i området, mener ECSA. Ifølge den danske forsvarsminister, Trine Bramsen, kom det som en overraskelse, at formodede pirater ville gå til angreb på krigsskibet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs