ShippingWatch

Sverre Farstad er klar med nyt offshorerederi

Sverre Farstad, en af parterne bag en storstilet fusion i norsk offshore fra 2017, er klar med et nyt rederi, skriver Sysla. Det sker efter, at Farstad-familien sidste år fjernede sit navn fra fusionen, der nu hedder Solstad Offshore.

Foto: Farstad Shipping

Efter at have fjernet sit navn fra en storstilet fusion i norsk offshore for få år tilbage er Sverre Farstad nu klar med et nyt sats på industrien.

Farstad har sammen med Svein Leon Aure og Roger Halsebakk netop startet et nyt rederi med navnet Sverre Farstad & Co AS, skriver Sysla. Rederiet lægger fra land med et enkelt forsyningsskib, men ambitionerne går på at vokse yderligere. Målet er dog ikke nødvendigvis at eje alle skibe selv, skriver Sysla.

"Jeg skal ikke lægge skjul på, at det har været nogle dårlige år. Men i et års tid nu har jeg tænkt i nye baner, og nedturen har også givet vigtig læring for familien," siger Sverre Farstad til Sysla.

Selv bliver Sverre Farstad formand for rederiet, skriver mediet.

Farstad-familiens rederi Farstad Shipping blev en del af den omfattende fusion i norsk offshore i 2017. Her gik Deep Sea Supply, Farstad og Solstad sammen om at skabe, hvad der i første omgang fik navnet Solstad Farstad. Også Rem Offshore, som i forvejen var lagt sammen med Solstad, fulgte med.

Uenighed om retningen fik dog siden Sverre Farstad til at trække sig fra bestyrelsen i rederiet. Og sidste efterår måtte Solstad Farstad så ændre navn til Solstad Offshore efter ønske fra Farstad-familien om at få fjernet sit navn.

Solstad Offshore kæmper i dag med at lande en omfattende redningsplan. Senest fik rederiet torsdag forlænget et gældsstop, der nu varer frem til efteråret.

Kreditorer forlænger Solstads gældsstop

Nu kan man få et offshoreskib for under en halv million dollar

Offshorerederiet Solstad taber halv milliard i første kvartal 

Mere fra ShippingWatch

Maersk løfter sløret for design af metanolskibe

I fem år har Maersk arbejdet på at udvikle et nyt skibsdesign, som skal øge energi-effektiviteten i flåden med 20 pct. Otte skibe, der efter planen skal sejle på grøn metanol fra 2024, bliver de første.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs