ShippingWatch

Oliefelt skuffer Atlantic Petroleum – varsler værdinedskrivning

Atlantic Petroleum varsler en nedskrivning af værdien af Orlandofeltet, efter at feltet har indledt produktionen på et lavere niveau end ventet.

Foto: Atlantic petroleum / PR

Orlando-feltet, som Atlantic Petroleum har økonomiske rettigheder til, har indledt produktionen på et lavere niveau end ventet, men produktionen ses nå de opstillede mål i andet halvår af 2019. Alligevel varsler den børsnoterede oliekoncern en nedskrivning af værdien af feltet i forbindelse med næste kvartalsregnskab.

Det oplyser Atlantic Petroleum i en meddelelse til fondsbørsen.

"Produktionen fra Orlando-feltet begyndte på et lavere niveau end ventet," hedder det.

Produktionen de første to måneder har i snit kastet 4500 tønder olie af sig hver dag, hvilket var mindre end de 10.500 tønder per dag, som operatøren af feltet, Decipher Energy, havde sat som mål.

"Da det er tidligt i feltets liv, og på grund af den begrænsede adgang til operationelle data under salgs- og købsaftalen, er Atlantic Petroleum fortsat optimistisk om, at produktionsraten vil forbedre sig og udvikle sig på linje med Deciphers offentliggjorte produktionsmål og basisscenarie på estimerede 8 mio. olieækvivalenter," skriver Atlantic Petroleum.

Olieselskabet er dog i færd med at revurdere værdien af Orlando-feltet og forventer at nedskrive aktivets værdi i regnskabet for andet kvartal, oplyses det.

Atlantic Petroleum solgte i 2017 Orlando-feltet til Decipher Energy, men beholdt en økonomisk ret til at modtage betalinger på baggrund af indtægterne fra de første 5 mio. tønder olieækvivalenter, når de første 50 mio. dollar brutto er trukket fra. Desuden skal Orlando modtage 4,35 pct. af indtægterne af olieproduktionen udover de første 5 mio. tønder.

Underskuddet vokser i færøsk olieselskab

Atlantic Petroleums midlertidige topchef træder tilbage 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs