ShippingWatch

Opec forudser lavere oliebehov som konsekvens af handelskrig

Organisationen bag de olieeksporterende lande ser nu konsekvensen af handelskrigen, der har betydet en lavere efterspørgsel efter olie. For hele året forventes en stigning i behovet, men dog mindre end tidligere.

Foto: /Ritzau Finans/AP/Jacob Ford

Spændingerne mellem USA og Kina har lagt en dæmper på efterspørgslen efter olie i første kvartal, vurderer Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec.

Oliekartellet estimerer, at efterspørgslen steg med lidt mindre end 1 mio. tønder om dagen i første kvartal, hvilket var omkring 20 pct. mindre end organisationens oprindelige estimat.

"Gennem første halvår er de igangværende globale spændinger på handelsområdet eskaleret. Det har resulteret i en svagere vækst i olieefterspørgslen," skriver Opec i sin månedsrapport ifølge Bloomberg News.

For hele 2019 holder Opec dog stort set fast i sine estimater, der forudser en stigning i olieefterspørgslen på 1,14 mio. tønder mod tidligere 1,21 mio. tønder.

EIA venter lavere global efterspørgsel efter olie 

Olieprisen stiger efter angreb på to tankskibe 

Mere fra ShippingWatch

ECSA kræver flere tiltag til bekæmpelse af pirater i Guineabugten

Den danske fregat Esbern Snares ildkamp mod formodede pirater i Guineabugten kalder på yderligere fokus på sikkerheden i området, mener ECSA. Ifølge den danske forsvarsminister, Trine Bramsen, kom det som en overraskelse, at formodede pirater ville gå til angreb på krigsskibet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs