ShippingWatch

Olieprisen stiger efter angreb på to tankskibe

Olieprisen er steget efter to tankskibe er blevet udsat for angreb ved Fujairah i Omanbugten. Et af skibene er ejet af John Fredriksen-selskabet Frontline.

Foto: Ritzau Scanpix/AFP/IRINN

To tankskibe er evakueret ud for Oman, og det har fået olieprisen til at stige markant.

Ifølge det norske nyhedsbureau NTB er det olietankskibet "Front Altair" i brand i Omanbugten. En person er såret, oplyser Reuters.

Den amerikanske flåde meddeler, at den assisterer de to olietankskibe efter det angivelige angreb. Besætningen på begge skibe er evakueret og meldes i god behold.

USA's Femte Flåde siger, at den modtog nødsignaler fra to skibe, som blev angrebet i Omanbugten. Begge skibe var ifølge den amerikanske flåde mål for et angreb.

Episoden har ført til en markant stigning i oliepriserne.

Futures på en tønde brentolie koster 61,85 dollar mod omkring 60 dollar onsdag aften - en stigning på 3 pct. Den var oppe i 62,64 dollar tidligere på torsdagen.

Ifølge erhvervsmediet Bloomberg er der foruden tankskibet "Front Altair" fra selskabet Frontline tale om tankskibet "Kokuka Courageous" fra Bernhard Schulte GmbH & Co.

På sidstnævnte selskabs hjemmeside står der ifølge Bloomberg, at skibet har en hul i skroget.

Med henvisning til de stigende oliepriser skriver Bloomberg videre, at de formodede angreb vil øge spændingerne i regionen. Angrebene er sket nær Hormuzstrædet.

Omkring 40 procent af al transport af olie til havs går gennem Hormuzstrædet. Strædet er indgangen fra Det Arabiske Hav til Irak.

USA har for nogle uger siden anklaget Iran for at sabotere to saudiarabiske tankskibe. Iran har afvist anklagerne.

De to pågældende skibe ligger ifølge oplysninger fra MarineTraffic, der sporer trafik til havs, stille i farvandet mellem Oman og Iran.

Frontline-skib udsat for angreb tæt ved Fujairah

Norge hæver sikkerhedsniveau ved Omanbugten efter formodet sabotage

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere