ShippingWatch

Equinor-topchef ser stor nervøsitet i oliemarkedet

Olieselskabet Equinors topchef Eldar Sætre ser ind i et oliemarked, hvor handelskrig giver store svingninger på olieprisen. Topchefen ser frem til resultat af Opec-møde, skriver E24.

Foto: Ole Jørgen Bratland/Statoil

Oliemarkedet er præget af en stor nervøsitet for tiden, hvor handelskrigen mellem USA og Kina alene den sidste måned har bidraget til store svingninger i olieprisen.

Sådan lød det fra Equinors topchef Eldar Sætre i forbindelse med en konference afholdt af den norske regering tirsdag i denne uge, skriver det norske medie E24.

"Der er stor nervøsitet i oliemarkedet, som selvfølgelig er præget af bekymringer omkring forudsætninger for handel og økonomisk vækst som følge af det," sagde Sætre ifølge E24 ved konferencen, hvor han også slog fast, at handelskrigen og hindringer for frihandel er negativt.

Topchefen ser også frem mod, hvad udfaldet bliver, når olieorganisationen Opec inden længe skal mødes for at diskutere, om et produktionsloft på olie skal fastholdes.

Over den seneste måned er prisen på en tønde nordsøolie faldet fra et niveau på omkring 70 dollar per tønde til aktuelt 61,23 dollar onsdag morgen.

Total starter tidligere Maersk-felt op før tid

Equinor får fem nye britiske licenser

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere