ShippingWatch

Drilling debuterer på børsen med markedsværdi på 23,7 mia. kr.

Markedsværdien på Maersk Drilling efter børsnoteringen er på over 23 mia. kr. CEO Jørn Madsen er klar over, at nogle investorer har smidt penge efter aktier i en transport- og logistikkoncern - og ikke et borerigselskab.

/Ritzau Scanpix/Claus Bech
Foto: /Ritzau Scanpix/Claus Bech

Maersk Drilling debuterer torsdag på fondsbørsen i København med en pris på 575 kr. per aktie efter kort tids handel. Det giver borerigselskabet en markedsværdi på omkring 23,7 mia. kr., hvilket er på linje med forventningerne blandt otte analytikere ifølge Bloomberg News.

Drilling har torsdag første handelsdag, efter at selskabet er blevet udskilt fra A.P. Møller-Maersk. Her dykker B-aktien med 10,4 pct., hvad der svarer til 926 kr., til en pris på 7966 kr. efter udskillelsen

Vi bliver født med de samme aktionærer som Mærsk, og nogle af dem vil måske egentligt bare være shippingaktonærer, mens andre vil synes, at det er interessant at være med i det har

Jørn Madsen, CEO i Maersk Drilling

Børsnoteringen er foregået ved, at aktionærer i A.P. Møller-Maersk for hver A- eller B-aktie á nominelt 1000 kr. har fået to nye aktier i Maersk Drilling. Det giver 1150 kr., hvilket betyder, at B-aktionærerne i Maersk torsdag oplever et kursplus på 224 kr., når værdien af B-aktien og Drilling-aktierne lægges sammen.

Drilling-topchef Jørn Madsen er klar over, at nogle investorer har smidt penge efter aktier i en transport- og logistikkoncern - og ikke et borerigselskab.

"Vi bliver født med de samme aktionærer som Maersk, og nogle af dem vil måske egentligt bare være shippingaktonærer, mens andre vil synes, at det er interessant at være med i det har. Og så er der selvfølgelig også nogle nye, der kommer ind," siger den adm. direktør til Ritzau Finans.

Maersk Drilling vil fortsætte med at drive virksomheden under det samme navn, men på fondsbørsen vil investorerne kunne finde selskabet under navnet "The Drilling Company of 1972".

"Det er tid til, at jeg beskæftiger mig med noget andet"

Maersk Drilling sikrer sig australsk kontrakt

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere