ShippingWatch

Olieprisen er braget i vejret i 2019

I årets første måneder er prisen på råolie steget mere end 30 pct. ifølge Bloomberg News.

Foto: Ritzau Scanpix/Claus Bonnerup.

Olieprisen er på vej mod sit bedste kvartal i næsten ti år, efter at Opec har arbejdet på at begrænse det globale udbud af olie, skriver Bloomberg News.

I indeværende kvartal er prisen på råolie steget mere end 30 pct., på ryggen af at Opec, og organisationens allierede har arbejdet på at begrænse det globale udbud. De amerikanske sanktioner mod Iran og Venezuela har også være befordrende for prisstigningen.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 68,09 dollars mod 67,21 dollars torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 59,62 dollars mod 59,00 dollars torsdag eftermiddag.

Torsdag var en uventet stigning i de amerikanske råolielagre ellers med til at tage modet fra markedet, som i forvejen var påvirket i nervøs retning over den globale efterspørgsel, hvilket sendte olieprisen ned.

Data fra den amerikanske regering viste onsdag, at de amerikanske olielagre voksede med 2,8 mio. tønder sidste uge. Analytikere havde ifølge Bloomberg News ventet en tilbagegang på 2,5 mio. tønder.

Valero udpeges som kilden til dårlig bunker i ny retssag

De største handelshuse har fordoblet LNG-leveringer på to år

Maersks klimastrategi udelukker både olie og LNG

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere