ShippingWatch

Oliepris rammer højeste niveau i fire måneder

Stort fald i de amerikanske olielagre i sidste uge hæver olieprisen til det højeste niveau siden november sidste år.

Foto: Hasan Jamali/AP/Polfoto/Arkiv

Olieprisen tog yderligere et skridt op onsdag. Olien ramte på den baggrund i USA det højeste niveau i fire måneder - for øvrigt ligesom aktiemarkedet.

Prisen på en tønde råolie steg, målt på WTI-futuren, onsdag med 2,4 pct. til 58,26 dollar, og man skal helt tilbage til den 13. november for at finde en pris, som var højere. Torsdag morgen handles WTI-olien til 58,42 dollars per tønde, mens prisen for en tønde nordsøolie ligger i 67,79 dollars.

Stigningen onsdag var udløst af et overraskende stort fald i de amerikanske olielagre i sidste uge. Råolielagrene faldt med næsten 3,9 mio. tønder, og det kom bag på økonomerne, der havde ventet en stigning på 3,0 mio. tønder, ifølge Bloomberg News. For lagrene af benzin var der tale om et fald på 4,6 mio. tønder. Her var der ventet et minus på 3,0 mio. tønder.

"Vi ser den seneste skarpe reduktion i det amerikansk råolie og benzin udbudsoverskud som positive dynamoer, som kan fastholde støtten til WTI-prisen komfortabelt over 55 dollars-niveauet i en længere periode, end vi havde regnet med, selv om den globale risikoappetit begynder at aftage," lød det i en kommentar fra Ritterbusch & Associates ifølge The Wall Street Journal.

Prisen på råolie tog i efteråret et ordentligt dyk, da den faldt fra sin seneste top i 76,41 dollar for en tønde i starten af oktober til en bund i 42,53 dollar juleaftensdag - et minus på 44 pct. på mindre end tre måneder. Siden da er prisen altså kravlet op med 37 pct.

Petrobras skal spare stort milliardbeløb

USA vil dominere oliebilledet frem til 2025

BW Offshore køber felt af Petrobras for millioner 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs