ShippingWatch

Amerikansk olieproduktion når rekordniveau

En rekordhøj amerikansk produktion af olie, der underminerer Opecs produktionloft, sænker oliepriserne mandag morgen.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Chuck Bennett

Priserne på den europæiske referenceolie, Brent, og den amerikanske WTI-olie falder mandag morgen efter rekordhøj amerikansk produktion, der underminerer Organisationen af Olieeksporterende landes (Opecs) produktionsnedskæringer.

Mandagens fald skærer en smule af oliepriserne, der ellers ramte årets højeste niveau fredag efter to uger med stigninger. Kursændringen kan især tilskrives en amerikansk olieproduktion, der ifølge en rapport fra det amerikanske energiministerium (EIA) er steget til rekordhøje 12 mio. tønder om dagen. Eksporten når ligeledes nye højder med 3.6 mio. solgte tønder olie i februar.

"Vi venter en samlet amerikansk produktion på 13 mio. tønder om dagen ved årets udgang og et gennemsnitligt udbud i 2019 på 12,5 mio. tønder om dagen," skriver Citi efter offentliggørelsen af rapporten.

Den øgede eksport fra USA tvinger ifølge Reuters andre producenter i særligt Mellemøsten til at skære i priserne og modarbejder Opecs januar-aftale om en produktionsnedsættelse på 1,2 mio. tønder om dagen.

Investeringsbanken Goldman Sachs pointerer, at oliepriserne i 2019 i høj grad vil afhænge af den globale efterspørgsel, som banken venter vil stige med 1,4 mio. tønder om dagen.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 66,89 dollar mod 67,24 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 57,15 dollar mod 57,26 dollar fredag eftermiddag.

Olieselskab præsenterer vækstplan med afskedigelse af hver fjerde

Norge sænker forventninger til olieinvesteringer

Ansatte i protest mod Equinors planlagte nedskæringer 

Mere fra ShippingWatch

Maersk løfter sløret for design af metanolskibe

I fem år har Maersk arbejdet på at udvikle et nyt skibsdesign, som skal øge energi-effektiviteten i flåden med 20 pct. Otte skibe, der efter planen skal sejle på grøn metanol fra 2024, bliver de første.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs