ShippingWatch

Oliepriserne stiger til sit højeste niveau siden november

Opecs produktionsloft og amerikanske sanktioner mod Iran og Venezuela medvirker til at hæve oliepriserne til det højeste niveau siden efteråret.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Chuck Bennett

Oliepriserne stiger mandag og ligger i sit højeste niveau siden november. Stigningen skyldes Opecs nedskæring i olieproduktionen samtidig med USA's sanktioner mod Iran og Venezuela.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 66,30 dollars mod 65,57 dollars fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 55,85 dollars mod 55,30 dollars fredag eftermiddag.

Sidste år aftalte Opec sammen med organisationens allierede olieproducenter, inklusive Rusland, at skære i olieproduktionen med 1,2 mio. tønder om dagen for at forhindre, at olielagrene stiger yderligere, skriver Reuters.

I 2018 steg USA's olieproduktion med mere end to millioner tønder om dagen, og det tyder på, at landets produktion vil stige endnu mere.

Ifølge handlere stiger oliepriserne også på grund af håbet om, at USA og Kina snart får løst deres handelsstridigheder, som påvirker den globale vækst.

Norges centralbankchef advarer mod at forlade olie  

Olieprisen begynder at trække op imod de 70 dollars igen 

Medier: Offshore-rederier dropper kontrakter med Equinor 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Både tørlast- og containerrater falder markant. Norsk lovforslag kan være i strid med EØS-aftale. USA vil indføre store bøder i krænkelsessager på skibe. Og DFDS vinder på produktionsboom i Tyrkiet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs