ShippingWatch

Vækstfrygt presser oliepriserne

Oliepriserne er tæt på det laveste niveau i to uger. Bekymringer om de globale vækstudsigter er med til at lægge en dæmper på efterspørgslen.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Chuck Bennett

Priserne på olie falder mandag morgen og er tæt på det laveste niveau i to uger, efter at sidste uge bød på det største ugentlige fald i 2019.

Ifølge Bloomberg News er det fortsat bekymringer om de globale vækstudsigter, som er med til at lægge en dæmper på efterspørgslen.

Investorerne håber i denne uge på positive nyheder fra Beijing, hvor den amerikanske finansminister, Steven Mnuchin, og handelsrepræsentant Robert Lighthizer rejser til.

Her skal de forhandle med kinesiske repræsentanter om næste skridt i handelstvisten mellem de to lande – nye toldsatser er sat til at træde i kraft 1. marts.

"Vi ser alle sammen olie blive handlet til en pris på mellem 50 og 55 dollar per tønde på kort sigt, da der er usikkerhed og handelsforhandlingerne mellem USA og Kina samt den bredere økonomiske vækst," siger råvareanalytiker Vincent Hwang fra NH Investment & Securities Co. i Seuol, Sydkorea, til Bloomberg News.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 61,53 dollars mod 61,82 dollars mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 52,01 dollars mod 52,72 dollars fredag eftermiddag.

Maersk Drilling udpeger de største trusler før børsdebut

Handelskrig og svindende vækstudsigter sænker oliepriserne

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere