ShippingWatch

Færre aktive rigs gavner olieprisen

Antallet af aktive olierigge i USA er faldet til det laveste niveau i næsten ni måneder, mens råproduktionen hos landene i Opec tog det største fald i to år, og det har hjulpet olieprisen med at holde fast i fremgangen.

Foto: /Ritzau Finans/AP/Jacob Ford

Olieprisen fastholder mandag morgen stigningen fra sidste handelssession, hvor data viste, at antallet af aktive olierigge i USA faldt til det laveste niveau i næsten ni måneder.

Herudover tog råproduktionen hos landene i Opec (Organisationen for Olieeksporterende Lande) det største fald i to år i januar, skriver Bloomberg News.

Olieprisen har taget et rebound i indeværende år oven på produktionsnedskæringer fra Opec. Mere end halvdelen af sidste års fald på 40 pct. sidste kvartal er således blevet hentet.

Fremgangen har fået hedgefonde til at mindske deres "bearish" sats på råolien, selv om stigningen bliver udjævnet af en langsommere global vækst og usikkerhed omkring handelsforholdet mellem USA og Kina.

Venezuela er i øjeblikket det helt store spørgsmålstegn i ligningen med udbud og efterspørgsel, da den nuværende politiske krise i landet frygtes at påvirke landets olieproduktion yderligere.

Seniorøkonom Jun Inoue fra Mizuho Research Institute vurderer over for Bloomberg News, at amerikanske sanktioner mod landet "kan støtte råoliepriserne på den korte bane, mens udbud hos andre måske kan kompensere for tabet på den lange".

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 62,85 dollar mod 61,87 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 55,25 dollar mod 54,58 dollar fredag eftermiddag.

Mandag morgen koster en troy ounce guld 1312,64 dollar mod 1318,34 dollar fredag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber mandag morgen 6114 dollar mod 6141,50 dollar fredag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Mere fra ShippingWatch

Sidste uges vigtigste historier på ShippingWatch

Dansk frigat dræbte fire formodede pirater i Guinea, Dan-Bunkering sagen fortsatte i Odense, stor millionregning endte hos Lauritzen, og IMO afholdt klimamøde i en uge, hvor ShippingWatch gjorde status på et hektisk tredje kvartal for containerrederne.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs