ShippingWatch

Norsk fond dropper nu helt spekulation i bunkerpriser

Den norske Vistin-koncern dropper nu helt sin handel med energipapirer, efter et væddemål på bunkerpriserne frem mod de nye svovlkrav i 2020 er slået fejl. Satsningen blev indtil i sidste uge ledet af en kendt olieanalytiker.

Torbjørn Kjus, tidligere olieanalytiker i DNB Markets, stod i spidsen for fonden. Han valgte dog at forlade den i sidste uge. | Foto: DNB

En norsk fond, som indtil for nylig havde den kendte olieanalytiker Torbjørn Kjus i spidsen, dropper nu helt at handle med energipapirer.

Fonden Vistin Trading meddelte i sidste uge, at den står til at tabe over 100 mio. norske kr. på at spekulere i udsving i bunkerpriser. Dagen forinden var Torbjørn Kjus gået af som chef for satsningen, der hører under den børsnoterede medicinalkoncern Vistin Pharma.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Efter ti års resultattørke er der igen sorte tal hos Lauritzen. Politiske spændinger i Ukraine mellem Vesten og Rusland øger frygten for nye cyberangreb a la det, der kostede Maersk to mia. kr. Et nyt forslag til EU's udspil om CO2-kvoter til shipping kan føre til endnu en milliard-fond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs