ShippingWatch

Norske olieselskaber venter kraftig vækst i investeringslysten

Milliardinvesteringerne i den norske olieindustri står foran et markant løft, lyder forventningen i en ny analyse fra Norsk olje & gass.

Foto: Statoil

Norsk olje & gass skruer yderligere op for optimismen omkring olieinvesteringer i Norge.

Brancheorganisationen forventer, at investeringsniveauet lander på 184,5 mia. norske kroner i 2019, lyder det i en ny vurdering.

Det er et markant løft sammenlignet med 2018, hvor der ifølge en opgørelse fra det norske statistik sentralbyrå (SSB) blev investeret 155,5 mia. norske kroner.

"Investeringerne i olievirksomheder forventes at blive øget kraftigt fremover, men det forudsætter, at rammevilkårene forbliver stabile," siger adm. direktør i Norsk olje & gass, Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, i en pressemeddelelse om det nye estimat.

Investeringerne i oliefelter forventes at stige med 18 pct. til 152 mia. norske kroner, og dertil kommer investeringer i blandt andet rørtransport og landvirksomhed.

Norsk olje & gass' nye estimat er endnu mere optimistisk end tidligere udmeldinger fra det norske statistik sentralbyrå (SSB), som i november regnede med, at de norske olieinvesteringer ville stige med ca. 20 mia. norske kroner til omkring 175,3 mia.

"Det er utroligt positive nyheder for alle nordmænd. Over 170.000 arbejdspladser er afhængige af olien, og staten vil i 2019 tjene omkring 286 mia. norske kroner på olie og gas," siger Karl Eirik Schjøtt-Pedersen.

I 2020 forventer Norsk olje & gass dog, at væksten i olieinvesteringerne aftager og lander på 183 mia. norske kroner, mens forventningen til 2021 lyder på 168 mia. norske kroner.

Norge siger god for Equinors milliardplan for Nordsøfelt

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere