ShippingWatch

Olie åbner 2019 med tab på grund af stigende olieproduktion

Stigende amerikansk olieproduktion og bekymringer omkring økonomisk nedgang i 2019 har fået oliepriserne til at falde på årets første handelsdag.

Foto: /Ritzau Finans/AP/Jacob Ford

Oliepriserne faldt med cirka en pct. på 2019's første handelsdag. Priserne bliver tynget ned af stigende amerikansk olieproduktion og bekymringer omkring økonomisk nedgang i 2019, skriver Reuters med henvisning til handlere i oliemarkedet.

"Vi er højst sandsynlig forbi højdepunktet af det lange økonomiske opsving," skriver konsulentvirksomheden JBC Energy i en analyse fra 2018.

Produktionsaktiviteten faldt i december i Asien på grund af handelskrigen mellem Kina og USA samt en nedgang i kinesisk efterspørgsel, som ramte produktionen i de fleste økonomier. Og det peger mod en usikker start for verdens største vækstregion i 2019.

Oliepriserne sluttede 2018 med sit første årlige fald siden 2015, efter et fjerde kvartal der fik købere til at flygte fra oliemarkedet på grund af stigende bekymringer over for høj produktion og blandede signaler i forbindelse med de fornyede amerikanske sanktioner mod Iran.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 53,22 dollar mod 52,45 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 44,97 dollar mod 44,74 dollar fredag eftermiddag.

Onsdag morgen koster en troy ounce guld 1284,05 dollar mod 1278,51 dollar fredag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber onsdag morgen 5950 dollar mod 5991 dollar fredag eftermiddag.

Lille pil op til olieprisen efter dage med store udsving

/ritzau/FINANS

Mere fra ShippingWatch

Ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Dansk frigat dræbte fire formodede pirater i Guinea, Dan-Bunkering sagen fortsatte i Odense, stor millionregning endte hos Lauritzen, og IMO afholdt klimamøde i en uge, hvor ShippingWatch gjorde status på et hektisk tredje kvartal for containerrederne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs