ShippingWatch

Norge siger god for Equinors milliardplan for Nordsøfelt

De norske myndigheder giver grønt lys til Equinors milliardstore udviklingsplan for Nordsøfeltet Troll.

Foto: Foto: Harald Petersen/Equinor

Norges Energiministerium godkender Equinors milliardstore udviklingsplan for Nordsøfeltet Troll. Det skriver Equinor i en meddelelse.

Sammen med en række partnere vil Equinor investere i omegnen af 7,8 mia. norske kroner i at udvikle og forlænge feltets produktionsliv til efter 2050. I meddelelsen kalder Equinor Troll-feltet "unikt" med henvisning til, at det siden 1995 har genereret indtægter for omkring 1400 mia. norske kr.

"Med et break-even på mindre end 10 dollars per tønde er Troll Fase 3 et af de mest profitable og solide projekter nogensinde i vores virksomhed," udtaler Torger Rød,  direktør for projektudvikling i Equionor, i meddelelsen, som efter planen indleder arbejdet med feltet i første halvdel af 2021.

Equinors partnere i Troll-projektet er Petoro, Shell, Total og ConocoPhillips.

Derudover har Equinor underskrevet kontrakter inden for marineinstallationer og subsea-faciliteter for i alt 950 mio. norske kr. med selskaberne Nexans, Deep Ocean, IKM, Allseas and Maruben.

Equinor indgår byttehandel med Faroe Petroleum

Norske olieselskaber skruer markant op for investeringerne

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs