ShippingWatch

Atlantic Petroleum regner med underskud for 2018

Udviklingen i det færøske olieselskab Atlantic Petroleum er ikke opmuntrende, og selskabet forventer underskud for hele 2018 efter et sløjt tredje kvartal.

Foto: Atlantic petroleum / PR

Det færøske olieselskab Atlantic Petroleum, der er børsnoteret i København og i Oslo, kom ud af tredje kvartal med et underskud på 1 mio. kr.

Omsætningen var på et rundt nu, og driftsresultatet, EBIT, på minus 2,2 mio. kr.

Selskabet skriver i regnskabet, at fokus i tredje kvartal som i de to foregående kvartaler har været på at fjerne tilbageværende forpligtelser og styre omkostningerne, så selskabets fremtid ikke er belastet af unødvendige byrder.

Atlantic Petroleum oplyser i den forbindelse, at der fortsat forhandles om den endelige afvikling af engagementerne i Ettrick og Blackbird, mens udsigterne for produktion i feltet Orlando skulle være uforandret.

Selskabet solgte sin andel i Orlando sidste år med et vilkår om, at Atlantic modtager 2 pct. af omsætningen fra de første 5 mio. tønder olie fra feltet, hvorefter andelen stiger til 4,35 pct. af al produktion derefter.

"Orlando skrider planmæssigt frem, og Decipher Energy (feltets operatør, red) har gentagne gange meddelt, at det har kurs mod at levere sin første produktion ved udgangen af året," skriver Atlantic Petroleum.

Omsætning fra Orlando ventes dog ikke at nå resultatopgørelsen hos Atlantic Petroleum før tidligt i 2019, og selskabet venter derfor fortsat ingen omsætning i 2018, som derfor også ventes at blive underskudsgivende.

Atlantic Petrolum har desuden tre olie- og gaslicencer. Det er en 33,3 pct. ejerandel i licensen Badger i Storbritannien, og en ejerandel på 10 pct. i Aurora - ligeledes i britisk farvand. Derudover har selskabet en ejerandel på 18,33 pct. i den irske licens Ardmore, Hook, Helvick and Dunmore.

Atlantic Petroleum leverer underskud og nedjusterer 

Stort underskud sender Atlantic Petroleums egenkapital til bunds  

Stort minus sender Atlantic Petroleums egenkapital dybere i rødt 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersk og 22 andre rederier fik bøder af Sydkoreas konkurrencemyndighed, tank- og tørlastrederiet Norden vil stadig købe ”sorte” skibe, og Hafnia kan få svært ved at finansiere skibskøb fra konkurrent.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs