ShippingWatch

USA undtager otte lande fra Iran-sanktioner

Otte lande bliver midlertidigt undtaget fra de amerikanske sanktioner mod Iran, som bliver genindført mandag. Landene kan blive ved med at købe olie fra Iran i en kortere periode.

Foto: Bloomberg

Den amerikanske regering undtager midlertidigt otte lande fra de genindførte sanktioner mod Iran.

De otte lande vil få lov til at fortsætte med at importere olie fra Iran, indtil de finder en anden leverandør, skriver flere amerikanske medier.

Navnene på de otte lande er ikke offentliggjort. Ifølge Bloomberg News er Indien, Japan og Sydkorea på listen, mens Wall Street Journal skriver, at Kina sandsynligvis også er blandt de otte.

De økonomiske sanktioner mod Iran bliver genindført på mandag og sigter blandt andet mod at bremse indtægterne fra landets lukrative olieindustri. Sanktionerne sker som konsekvens af, at den amerikanske regering har trukket USA ud af atom-aftalen med Iran.

Når de otte lande midlertidigt får lov til at importere olie fra Iran, så skyldes det en frygt for, at olieprisen vil stige endnu mere, hvis den iranske olie bliver afskåret fra verdensmarkedet fra den ene dag til den anden.

Oliepriserne er steget voldsomt i 2018, og det betyder blandt andet højere benzinpriser for de bilglade, amerikanske forbrugere. Den seneste måned er prisen dog faldet igen og ligger nu omkring 72 dollars per tønde brent-olie.

Overflod af olie kan dæmpe effekten af sanktioner mod Iran

Analyse: Sanktioner har sendt transport af olie tilbage på iranske hænder 

Mere fra ShippingWatch

Ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Dansk frigat dræbte fire formodede pirater i Guinea, Dan-Bunkering sagen fortsatte i Odense, stor millionregning endte hos Lauritzen, og IMO afholdt klimamøde i en uge, hvor ShippingWatch gjorde status på et hektisk tredje kvartal for containerrederne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs