ShippingWatch

Schlumberger får nyt milliardunderskud i Norge

Den norske del af olieserviceselskabet har tabt over tre mia. kroner. Lavere aktivitet, pres på marginer og nedskrivninger er en del af forklaringen på de store underskud.

Den norske del af det multinationale olieserviceselskab Schlumberger kommer for andet år i træk ud med et milliardunderskud. Det skriver Stavanger Aftenblad.

Resultat før skat i 2017 var et underskud på to mia. norske kr., svarende til 1,6 mia. kr. Året forinden var resultatet godt og vel det samme, og dermed har Schlumberger i Norge på to år tabt fire mia. norske kr. eller ca. 3,2 mia. kr.

Schlumberger skriver til Stavanger Aftenblad, at koncernen ikke kommenterer regnskaber for de enkelte lande. Men i en generel kommentar skriver selskabet:

"De seneste år har været udfordrende med lavere aktivitet og pres på marginer. I tillæg har vi foretaget finansielle nedskrivninger, som afspejler sig i regnskabet," skriver selskabet.

Schlumbergers hovedfokus har derfor været at reducere omkostninger og implementere nye, mere omkostsningseffektive løsninger og tjenester til kunderne, skriver selskabet og tilføjer, at det nu oplever en "positiv udvikling i markedsaktiviteten" og "øget priser".

Ser man på årene før underskudene, har Schlumberger i Norge leveret overskud på mellem 174 mio. norske kr. og 4,6 mia. norske kr.

Avis: Schlumberger har nedlagt 100 stillinger i Esbjerg

Schlumberger og Subsea 7 laver nyt samarbejde

Schlumberger køber skiferolie-forretning af schweizere Stavanger Aftenblad

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs