ShippingWatch

Exxonmobil forbereder raffinaderi til svovlregler

Svovlreglerne vil hæve efterspørgslen på lavsvovlsholdigt brændstof markant, og det amerikanske olieselskab Exxonmobil planlægger nu at investere i sit britiske raffinaderi for at komme med, skriver Financial Times.

Foto: /ritzau/AP/Matt Brown/Arkiv

Det amerikanske olieselskab Exxonmobil barsler med en over 500 mio. pund stor opgradering af sit britiske raffinaderi, der er Storbritanniens største.

Ifølge Financial Times vil investeringen være olieselskabets største i den britiske sektor i næsten tre årtier. Og det vil bane vejen for at forlænge levetiden for raffinaderiet i Fawley på den britiske sydkyst, mens nye olieforarbejdningsfaciliteter skal tilføjes for at øge produktionen af høj-kvalitets diesel.

Derved vil Exxonmobil efter planen kunne arbejde med et bredere udvalg af råolie og omdanne det til lavsvovlholdigt diesel, skriver Financial Times. Blandt andet indførslen af svovlreglerne for shipping-sektoren i 2020 er nemlig med til at øge efterspørgslen og dermed det økonomiske ræsonnement bag investeringen ifølge raffinaderichef Simon Downing, skriver avisen.

Projektet afventer fortsat godkendelse fra lokale myndigheder og bestyrelsen i Exxonmobil. Arbejdet er dog begyndt med at gøre plads til de nye faciliteter ifølge Financial Times.

ExxonMobil vil bruge masseflowmetre i europæiske storhavne

Tankredere frygter motorkollaps med de globale svovlkrav 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs