ShippingWatch

Total vil købe op i Nordsøen

Total er åbne for at udvide sin ejerandel i oliekonsortiet DUC, fortæller CEO Patrick Pouyanné i et interview med Berlingske Business.

Foto: Bloomberg

Sidste år trådte Total ind på den danske oliescene, da det franske olieselskab kunne melde ud, at man ville købe Maersk Oil. Sammen med købet af Maersk Oil fulgte en ejerandel på 31 pct. af DUC, Dansk Undergrunds Consortium, og operatørskabet i langt størstedelen af den danske Nordsø. Men 31 pct. er ikke nok for Total, hvor CEO Patrick Pouyanné gerne vil udvide selskabets ejerandel.

Det skriver Berlingske Business.

"Hvis det er muligt, ja. Jeg foretrækker at operere med 45 procents fremfor 31 procents ejerandel. Det er godt at have en større base for sine operationer. Så må vi se, om der er nogle partnere, som er mindre interesserede i at udvikle modne felter," siger Patrick Pouyanné til avisen.

I dag er DUC ejet af Total (31,2 pct.), Shell (36,8 pct.), Chevron (12 pct.) og Nordsøfonden (20 pct.). Men det er ikke det eneste sted, hvor Total ser en mulighed for at udvide sin forretning. Patrick Pouyanné siger til avisen, at Total både har muligheder for at udvikle sine egne felter, men "der er også nogle aktiver til salg."

Direktøren fortæller dog, at Total ikke har interesse i at købe oliefeltet Syd Arne, som amerikanske Hess har meldt til salg. Det skyldes, at der ikke er nogen synergi mellem feltet og Totals egne felter.

Oliekonsortiets milliardprojekt går ind i vigtig fase uden sin frontfigur 

Total er helt ude af Iran

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs