ShippingWatch

Equinor skærer igen i regningen for Sverdrup

Equinor har igen reduceret sit estimat for de samlede udviklingsomkostninger for Johan Sverdrup-feltet. Samtidig skrues der op for forventningerne til reserverne og produktionen.

Foto: PR-foto: Statoil

Det norske energiselskab Equinor - tidligere Statoil - har igen reduceret sit estimat for de samlede udviklingsomkostninger af det enorme norske oliefelt Johan Sverdrup, hvor Maersk Oil var partner, inden selskabet blev solgt til franske Total.

Samtidig skrues der op for forventningerne til reserverne og produktionen.

Equinor, der har den største ejerandel og dermed ansvaret for udviklingen, afleverer mandag udbygningsplanen for anden fase af projektet.

Og her fremgår det, at omkostningerne til udviklingen af næste fase nu ventes at blive 41 mia. norske kr. mod tidligere 45 mia. norske kr. Samtidig løftes den forventede produktion fra Johan Sverdrup-feltet til 2,2-3,2 mia. tønder olieækvivalenter fra tidligere 2,1-3,1 mia. tønder.

For første fase af projektet er de forventede udviklingsomkostninger også blevet sænket flere gange. De er nu estimeret til at blive 86 mia. norske kr.

Johan Sverdrup-feltet ejes 40,03 pct. af Statoil, 22,6 pct. af Lundin Petroleum, 17,36 pct. af Petoro, 11,57 pct. af Aker BP og endelig 8,44 pct. af franske Total, der overtog den ejerandel gennem købet af Maersk Oil sidste år.

De første dråber fra den første fase af feltet ventes at komme på tønder i november 2019.

Olieselskaberne vil skrue op for investeringerne i Norge

Equinor tjener 4,3 mia. dollars på driften i andet kvartal

Equinor tildeler tre selskaber historisk store kontrakter  

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs