ShippingWatch

Olieselskaber løfter norsk milliardfond i andet kvartal

Norske Oljefondet hentede et trecifret mia-afkast hjem i årets andet kvartal. Især investeringer i aktier inden for olie- og gasbranchen var lukrative for fonden.

Foto: Shell

Børsnoterede olie- og gasselskaber var en god investering for Oljefondet i årets andet kvartal.

Den norske millardfond kan igen præsentere et plus efter en start på året, hvor det efter de første tre måneder blev til et negativt afkast og et minus på 171 mia. norske kr.

Siden da er tallene igen blevet positive, og for andet kvartal fik Oljefondet et afkast på 167 mia. norske kr., oplyser fonden tirsdag.

To tredjedele af investeringerne ligger i børsnoterede aktier. I den forgangne periode havde netop de værdipapirer et afkast på 2,7 pct, og især olie- og gasselskaber var medvirkende til den positive udvikling.

"Olie- og gasselskaber havde det stærkeste afkast i kvartalet med 13 pct. Afkastet blev drevet af stigende oliepriser. Stigningen i olieprisen skyldes blandt andet høj efterspørgsel og medlemslandenes overholdelse af Opecs nedskæringaftale," skriver Oljefondet i sin rapport.

6,2 pct. af fondens aktiebeholdning består af netop olie- og gasaktier. Største engagement i industrien er i Royal Dutch Shells aktie, som ifølge fonden havde en positiv udvikling i perioden.

Foruden aktier har Oljefondet også penge i obligationer og en mindre andel i ejendomme. Samlet set lød afkastet for alle investeringer på 1,8 pct. i andet kvartalet. Det var 0,2 procentpoint svagere end afkastet på det såkaldte referenceindeks fra Finansministeriet, som fonden netop måles op mod.

Ved udgangen af andet kvartal lød fondens markedsværdi på 8.337 mia. norske kr.

Det er Norges Bank Investment Management, der forvalter den norske millardfond på vegne af det norske Finansministerium.

Norges hovedrige oliefond vil ud af olie

Oljefondet uddyber sin beslutning om at sælge ud af olie

Verdens største investeringsfond sortlister rederier for beaching

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs