ShippingWatch

Shell satser igen på dybt vand

Break-even-priserne er nu så lave, at oliekæmpen Shell igen vil satse på at bore efter olie på dybt vand. Dybvandsboringer kan konkurrere med eller endda levere højere afkast end skifer, siger Shells udforskingschef til Financial Times.

Foto: Shell

Oliekæmpen Shell vil igen satse på boringer på dybt vand.

Break-even priserne på deepwater -brønde er nu så lave, at der igen kan laves gode penge på at bore efter olie på havets bund, og afkastet herfra kan overgå selv den langt billigere skiferolieprojekter i for eksempel USA, siger Shells udforskningschef Andy Brown til Financial Times.

"Deepwater kan konkurrere med eller endda levere højere afkast på grund af en fundamental reduktion i omkostninger," siger han med tilføjelsen:

"Break-even priserne i deepwater ligger nu på 30 dollars tønden."

Brown peger på projekter i Brasilien, Den Mexicanske Golf og Nordsøen som de mest interessante lige nu.

Omkostningerne på deepwater-projekter er dalet i de seneste år siden olieprisens dyk i sensommeren 2014. Prisens bratte fald tvang oliebranchen til at omstille sig og skære helt ind til benet. Udviklingen har blandt andet udløst store afskedigelser på tværs af branchen, og de svære år har også fået selskaberne til at effektivisere deres produktion og udnyttelse af eksisterende infrastruktur.

Investorerne presser olieindustrien: Hvornår topper det globale olieforbrug? 

Shell skuffer på bundlinjen 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs