ShippingWatch

Skibssalg sender SBM Offshores indtjening op

Salget af blandt andet et FPSO-fartøj fik hollandske SBM Offshores indtjening til at vokse i første halvår. Samtidig forventer selskabet, at genopretningen af offshoremarkedet fortsætter.

Foto: SBM Offshore

SBM Offshore præsenterer nu gode resultater kort tid efter en anden god begivenhed for offshoreselskabet, der i slutningen af juli lukkede en mangeårig sag om bestikkelse.

Offshorevirksomheden med base i Holland fik i første halvår en omsætning på 808 mio. dollars, hvilket var en anelse mindre end året før, hvor omsætningen lå på 835 mio. dollars.

Driftsresultatet voksede til gengæld markant fra 431 mio. dollars i første halvår 2017 til 647 mio. dollars i første halvår i år. Den store stigning skyldtes blandt andet, at SBM Offshore solgte FPSO-fartøjet Turritella.

For hele året i år forventer SBM Offshore et driftsresultat på omkring 750 mio. dollars.

SBM Offshore har ligesom resten af offshoremarkedet været mærket af den lave oliepris i de seneste tre-fire år, men ligesom resten af branchen ser SBM nu mere positivt på fremtiden og det begyndende opsving for offshore.

"Genopretningen af olie- og gassektoren fortsætter med at skride fremad," skriver SBM Offshore.

SBM Offshore indgår aftale i langvarig sag om bestikkelse

Anklager vil tilbageholde betalinger til hollandsk offshoreselskab

Hollandsk offshoreselskab betaler milliardbøde i bestikkelsessag

Forsiden lige nu

Ugens bedste på ShippingWatch

Maersk fik genskabt en del af væksten, problemerne med dårlige bunkerolie fortsatte, og en hel række af de mest velrenommerede danske rederier som Norden, Torm, DFDS og J. Lauritzen fremlagde regnskab i ugen, der gik.

Søren Skou: "Vi er blevet en vækstvirksomhed igen"

Efter et par år, der overordnet har handlet om at sælge fra og skære den fremtidige containerforretning til, mener CEO Søren Skou, at Maersk igen er en vækstforretning. Især 2019 vil vise, om han får ret.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere