ShippingWatch

Petrobras præsenterer største overskud siden 2011

Det brasilianske olieselskab kom ud af andet kvartal med sin bedste bundlinje siden 2011, hjulpet af de stigende oliepriser, skriver Bloomberg News. Gælden blev samtidig reduceret i perioden.

Foto: /ritzau/AP/Leo Correa

En stigende oliepris løftede indtjeningen i det brasilianske olieselskab Petrobras i andet kvartal, der er selskabets bedste siden 2011. Det rapporterer Bloomberg News.

Overskuddet efter skat landede på 10,07 mia. reais, eller knap 17,4 mia. kr., i kvartalet, mens omsætningen ramte 84,4 mia. reais og oversteg analytikernes forventning om et salg på 83,1 mia. reais ifølge Bloomberg.

For første halvår fik Petrobras et driftsresultat på 34,5 mia. reais, hvilket var en forbedring på 18 pct. i forhold til første halvår 2017.

Samtidig gennemførte det brasilianske olieselskab frasalg for i alt 5 mia. dollars i årets første seks måneder. Pengene herfra blev primært brugt på at nedbringe gæld, der således blev reduceret med 13 pct. til 73,66 mia. dollars i forhold til december 2017, skriver Petrobras.

Petrobras er på vej tilbage efter korruptionsskandalen 

Petrobras leverede stort underskud i fjerde kvartal 

BP og Petrobras indgår alliance 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs