ShippingWatch

Aker BP køber stort ind af olielicenser i Norge

Den norske shippinginvestor Kjell Inge Røkke er ved at manifestere sig som landets nye oliekonge. Gennem Aker BP han han sammen med britiske BP opkøbt en række af Totals licenser for et trecifret mio-beløb i dollars.

Foto: Aker BP

Aker BP udvider igen sin tilstedeværelse på norsk sokkel, hvor olieselskabet netop har lagt et trecifret million-beløb i dollars for at få adgang til flere olielicenser.

Olieselskabet, som har britiske BP og Kjell Inge Røkkes Aker-koncern blandt de største aktionærer, har nemlig indgået en aftale med Totals norske efterforsknings- og produktionsforretning om at købe selskabets andel i 11 licenser på norsk sokkel.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs