ShippingWatch

Analytiker: Borr Dilling er den nye stjerne i rigmarkedet

Borr Drilling har på 18 måneder etableret sig med den yngste og største flåde af borerigge, der vil høste alle fordele af et opsving, mener Rystad Energy.

Foto: Maersk Drilling

Det nye børsnoterede Borr Drilling i Oslo, der for relativt kort tid siden er opstået som en absolut nybegynder blandt udbydere af borerigge i olieindustrien, vil om nogen bidrage til opsvinget i industrien.

Det skriver det anerkendte konsulentfirma Rystad Energy i en ny analyse af Borr Drilling, stiftet af nordmanden Tor Olav Trøim, der i en årrække var en af John Fredriksens nærmeste medarbejdere.

Med en af de største og yngste flåder af rigge og med et opsving på en ventet udnyttelse på 89 pct. i 2020 er forventningerne store.

"Fra starten spillede grundlæggerne af Borr Drilling på et opsving, som ofte blev betegnet "hvis" frem for "hvornår" af andre stemmer i industrien. I dag, hvor opsvinget kan anes i horisonten, viser vores analyse, at Borr Drilling står stærkt i forhold til bedre markedsvilkår," siger Oddmund Føre, Vice President of Offshore Rig Analysis, i Rystad Energy.

Ifølge Rystad er rigmarkedet for de de såkaldte jackup-rigge begyndt at vise bedring, hvilket smitter af på Borr Drilling.

"Vi forventer, at efterspørgslen vil nå op på 294 rigge i 2018 fra 280 rigge i 2017, mens niveauet vil nå 327 rigge i 2020," siger Oddmund Føre.

11 borerigge solgt til ophugning det seneste år 

Analytikere: Stor andel arbejdsløse rigge kommer aldrig i arbejde igen

Borr Drillings rigge henter nu penge hjem til selskabet 

Borr Drilling køber igen rigge for milliarder 

Mere fra ShippingWatch

ECSA kræver flere tiltag til bekæmpelse af pirater i Guineabugten

Den danske fregat Esbern Snares ildkamp mod formodede pirater i Guineabugten kalder på yderligere fokus på sikkerheden i området, mener ECSA. Ifølge den danske forsvarsminister, Trine Bramsen, kom det som en overraskelse, at formodede pirater ville gå til angreb på krigsskibet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs