ShippingWatch

Risiko for øget produktion sender oliepriserne ned

Rusland har antydet, at landet gradvist vil øge olieproduktionen, efter at det siden sidste år har holdt udbuddet nede som følge af Opec-aftalen.

Foto: /ritzaui/AP/Hasan Jamal

Oliepriserne falder en smule fredag morgen, i kølvandet af at Rusland har antydet, at landet gradvist vil øge olieproduktionen, efter at det siden sidste år har holdt udbuddet nede som følge af en aftale med Organisationen for Olieeksporterende Lande (Opec).

Opec-landene holdt igen med olieproduktionen siden 2017 for at sende priserne op fra de seneste års lave niveau, og særligt Rusland forventes at sætte en stopper for produktionsnedskæringerne ifølge Reuters.

Torsdag udtalte landets energiminister, Alexander Novak, at restriktionerne for olieproduktionen kunne lempes "forsigtigt", hvis oliemarkedet ser ud til at finde en god balance i juni, skriver nyhedsbureauet.

Prisen på en tønde af den europæiske nordsøolie, brent, falder fredag til 78,67 dollar fra 79,09 dollar torsdag eftermiddag. Samtidig falder prisen på den amerikanske referenceolie, WTI, til 70,66 dollar fra 71,09 dollar torsdag klokken 17.00 dansk tid.

Set over året er oliepriserne dog steget med næsten 20 pct.

Iran stiller skrappe krav til Europa om olieeksport

Sovcomflot kæmpede med lave rater: "Markedet var ekstremt udfordrende"

Totals CEO: Olien kan snart stige til 100 dollars

Forsiden lige nu

Rasmus Jarlov et ubeskrevet blad i dansk shipping

Danmarks nye erhvervsminister har både inden for borgens mure og i offentligheden gjort sig bemærket som en kontroversiel person, der ikke går af vejen for en politisk fejde, et privat opgør med kendis-kæresten på nettet eller en vild dans for åben skærm. Spørgsmålet er, om han får en meget kort karriere som minister.

DFDS har akut mangel på it-medarbejdere

Trods sin status som et af Danmarks største rederier, har DFDS svært ved at tiltrække medarbejdere til sin it-afdeling. Rederiet er langt fra det eneste med det problem.

Danske rederier: Handelskrig kan ramme os hårdt

"Det er skidt nyt for dansk søfart og ikke mindst for gastank, at det nu ser ud som om, vi er vidne til en regulær handelskrig mellem USA og Kina," siger Andrew McPhail, kommerciel direktør i Evergas.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere