ShippingWatch

Valg i Venezuela får olieprisen til at stige

Søndagens præsidentvalg i Venezuela har fået olieprisen til at stige blandt andet på grund af bekymringer over, om USA vil komme med sanktioner mod landet.

Foto: Ritzau Scanpix/AFP/Juan Barreto

Præsidentvalget i Venezuela søndag har sat sit mærke på olieprisen mandag og tirsdag, hvor prisen er tæt på til at runde 80 dollar per tønde.

Prisen er steget, efter bekymringer i markedet over om Venezuelas produktion kan falde, efter præsidentvalget i landet søndag, hvor Nicolas Maduro vandt. Samtidig er der bekymringer over, at USA kan komme med sanktioner mod landet, der er medlem af Organization of the Petroleum Exporting Countries, Opec.

Ydermere har USA også strammet holdningen til Iran og lavet en liste med krav til landet, hvilket kan begrænse olieproduktionen her, og pressen prisen yderligere op.

Det skriver Reuters.

Tirsdag morgen koster en tønde Nordsøolie 79,39 dollar per tønde mod niveauet ved lukketid fredag på 78,51 dollar. Der blev på oliemarkedet ikke holdt fri i pinsen ligesom i Danmark, og mandag kostede en tønde olie 79,22 dollar.

Imens ligger prisen på den amerikanske referenceolie i 72,45 dollar mod 71,28 dollar fredag kl. 17. Mandag lukkede WTI-olien i 72,24 dollar per tønde.

Verdens olieforbrug bare vokser og vokser og vokser 

Totals CEO: Olien kan snart stige til 100 dollars 

Nordsøolie runder igen 80 dollars efter fire års nedtur 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs