ShippingWatch

Oliepriser holdes nede efter tegn på øget produktion

Onsdag holder priserne på olie sig en smule tilbage efter tegn på stigende produktion fra nogle af de store aktører på markedet.

Foto: /ritzaui/AP/Hasan Jamal

Oliepriserne holders onsdag en smule tilbage af tegn på stigende produktion fra nogle af de store aktører på markedet.

"Den samlede produktion - både den aktuelle og den forventede - stiger for de største olieproducenter," skriver S&P Global Ratings i en rapport, der blev offentliggjort tirsdag, ifølge Reuters.

Det er blandt andet olieproduktionen hos ExxonMobil, Shell, Chevron, BP og Total, der forventes at stige.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 78,30 dollars mod 78,84 dollars tirsdag eftermiddag.

Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 71,14 dollars mod 70,89 dollars tirsdag eftermiddag. I forhold til slutniveauet i USA er prisen dog faldet en smule onsdag.

Bloomberg skriver i øvrigt, at den amerikanske WTI-olie er blevet relativt billigere målt i forhold til et Mellemøsten-benchmark for olieprisen efter de amerikanske sanktioner mod Iran.

WTI-olien ligger koster således 3,21 dollars (20,2 kr.) mindre per tønde end det pågældende benchmark, hvilket ifølge Bloomberg er den største rabat i mere end fire år.

Prisforskellen kan betyde, at den amerikanske olie bliver mere attraktiv på de asiatiske markeder.

Oliepriserne falder efter reaktion fra Opec

Storbank: Olieprisen kan stige til 100 dollars i 2019

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste overskrifter på ShippingWatch

Miljø og kommende vigtigt møde i IMO prægede ugen på ShippingWatch med spørgsmål om fremtidens miljøsyndere, og hvorvidt en højspændt miljødiskussion ender som et mislykket kupforsøg. Læs også om Maersks transformation og stort tysk opkøb af V. Group.

Pakistan lukker ned for beaching-værfter

Nye brandulykker på den pakistanske ophugningsstrand Gadani får landets myndigheder til at lukke ned for ophugning i området - blot få måneder efter, at et tidligere forbud blev ophævet. "Skibsejere burde blive holdt ansvarlige," mener NGO'en Shipbreaking Platform.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere