ShippingWatch

Oliepriser holdes nede efter tegn på øget produktion

Onsdag holder priserne på olie sig en smule tilbage efter tegn på stigende produktion fra nogle af de store aktører på markedet.

Foto: /ritzaui/AP/Hasan Jamal

Oliepriserne holders onsdag en smule tilbage af tegn på stigende produktion fra nogle af de store aktører på markedet.

"Den samlede produktion - både den aktuelle og den forventede - stiger for de største olieproducenter," skriver S&P Global Ratings i en rapport, der blev offentliggjort tirsdag, ifølge Reuters.

Det er blandt andet olieproduktionen hos ExxonMobil, Shell, Chevron, BP og Total, der forventes at stige.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 78,30 dollars mod 78,84 dollars tirsdag eftermiddag.

Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 71,14 dollars mod 70,89 dollars tirsdag eftermiddag. I forhold til slutniveauet i USA er prisen dog faldet en smule onsdag.

Bloomberg skriver i øvrigt, at den amerikanske WTI-olie er blevet relativt billigere målt i forhold til et Mellemøsten-benchmark for olieprisen efter de amerikanske sanktioner mod Iran.

WTI-olien ligger koster således 3,21 dollars (20,2 kr.) mindre per tønde end det pågældende benchmark, hvilket ifølge Bloomberg er den største rabat i mere end fire år.

Prisforskellen kan betyde, at den amerikanske olie bliver mere attraktiv på de asiatiske markeder.

Oliepriserne falder efter reaktion fra Opec

Storbank: Olieprisen kan stige til 100 dollars i 2019

Forsiden lige nu

Outsideren Zim fik større underskud i første kvartal

Containerrederiet Zim, der som et af de få er uden for en alliance, fik et større minus i første kvartal i år end året før. Tre ting får skylden fra ledelsens side, der ellers er optimistisk på grund af større fragtmængder.

MSC får overraskende godt resultat i Nordeuropa

MSC Scandinavia, der dækker vigtige områder som Rusland, Skandinavien og Østeuropa, har fremlagt et overraskende godt resultat i 2017. Selskabet er det eneste hos Maersk Lines alliancepartner, MSC, der offentliggør regnskaber.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere