ShippingWatch

Statoil vil tage større risiko i Norge i jagten på nye oliefund

Statoil øger jagten efter nye oliefelter på norsk sokkel og globalt, skriver Dagens Næringsliv. Selskabet vil tage større risiko og bryde trenden med småfund.

Statoil intensiverer jagten på ny olie i Norge og nye kæmpefund som Johan Sverdrup (billedet). Foto: PR-foto: Statoil

Norske Statoil vil øge sin aktivitet med at lede efter ny olie og tage større risiko i den jagt, skriver Dagens Næringsliv.

Alene på norsk sokkel vil selskabet efter planen bore 25 og 30 nye brønde i år. Det er mindst seks brønde flere end sidste år, hvor det blev til 19. Samtidig er udforskningsbudgettet øget med omkring 500 mio. dollars til 1,5 mia. dollars, der i år skal bruges på omkring 40 udforskningsbrønde globalt.

Ifølge Dagens Næringsliv er håbet hos det norske selskab at bryde trenden med småfund.

"Der har været mangel på store fund. Næsten alle fundene på norsk sokkel er baseret på ideer, som vi fik for et stykke tid siden. Fundene er blevet mindre og mindre. Så vi må prøve at gøre tingene anderledes. Vi ønsker at teste nye ideer, som vil åbne op for nye store fund. Dette vil vi gøre på alle områder på norsk sokkel," siger Jez Averty, der for Statoil er udforskningschef for britisk og norsk sokkel, ifølge Dagens Næringsliv.

BP udvikler to nye felter i Nordsøen

Norske partier vil have Statoils navneskifte udsat

Norske redere vil have Statoil til at hæve raterne

Forsiden lige nu

MSC følger trop med nyt bunkertillæg

Fra årsskiftet indfører containerrederiet MSC ligesom Maersk et nyt gebyr til kunderne, som skal tage højde for de stigende omkostninger til brændstof som følge af de kommende svovlkrav fra 2020.

Ungt dansk heavylift selskab har firedoblet resultatet

På under fem år er Ocean7, der opererer i projektlastmarkedet, vokset betydeligt. Både i antallet af ansatte og på bundlinjen. Næste skridt er flere skibe og kontorer, siger direktør Stefan Nordby Petersen til ShippingWatch.

Bomin lukker to ud af fire kontorer

Bunkerleverandøren lukker ned i to af verdens største bunkerhavne for at fokusere på sine kontorer i Houston og Hamborg. Det sker for at blive klar til ændringerne af bunkermarkedet i 2020, lyder det fra selskabet.

Danaos befinder sig i et "skeptisk marked"

Den store græske ejer af containertonnage, Danaos, fastholdt omsætningen i første halvår, efter en stor restrukturering af gælden i selskabet er faldet på plads. Risici er nu handelssanktioner og lave charterrater, lyder det fra CEO John Coustas.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere