ShippingWatch

Gigantisk oliefund i Bahrain kan forblive begravet

Den mellemøstlige stat Bahrain har gjort et af de største oliefund i årevis. Men feltet, der rummer 81,5 mia. tønder olie, kan ikke udnyttes med nutidens teknologi, og spørgsmålet er, om olien nogensinde vil blive hentet op.

Foto: Royal Dutch Shell PR

Med et BNP per indbygger på godt 22.000 dollars må indbyggerne i den mellemøstlige stat Bahrain spejde misundeligt til naboerne i Qatar og De Forenede Arabiske Emirater, UAE, der kan bryste sig af henholdsvis 59.000 og 38.000 dollars per indbygger.

Men hvis Bahrains indbyggere i et kort øjeblik den 1. april fik julelys i øjnene og begyndte at drømme om en fremtid, hvor de kom på niveau med nabostaterne i velstand, kan man ikke bebrejde dem. 1. april var nemlig datoen, hvor myndighederne i Bahrain kunne fortælle, at man havde gjort et helt nyt og hidtil uhørt stort oliefund i landet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs