ShippingWatch

Kun en anelse håb at spore for offshoreskibe i Nordsøen

Flåden af offshoreskibe lider fortsat under lav udnyttelse og dårlige rater i Nordsøen. En smule bedre ser det ud for de lidt længere kontrakter på terminsmarkedet, skriver Finansavisen.

Foto: Viking Supply Ships

De offshoreskibe, der sejler i Nordsøen, har kun lidt at lave. Og det ser ikke ud til at blive meget bedre i løbet af foråret, skriver den norske Finansavisen.

"I spotmarkedet har vi endnu til gode at se tegn på forbedringer i år," siger Wilhelm P.C. Blystad, der er skibsmægler i Clarksons Platou, til avisen.

Han peger dog på, at forventningerne om et bedre marked stadig er til stede, selvom udnyttelsesgraden for flåden af offshoreskibe i Nordsøen på nuværende tidspunkt kun er omkring 50 pct.

Lidt bedre ser det imidlertid ud for de lidt længere kontrakter, terminskontrakter.

"Udbudsaktiviteten for langsigtede kontrakter har været meget høj i løbet af de seneste to måneder, og vi har set, at der er blevet tildelt betydeligt flere langsigtede kontrakter i år, end vi så på samme tid sidste år. Det er en klar indikation på, at aktiviteten er på vej op, og at befragterne ønsker at få dækket deres behov," siger Wilhelm P.C. Blystad.

Norske offshorerederier ser håb i horisonten

Viking Supply Ships i rødt på driften efter presset år

Norsk offshore frygter yderligere pres fra olieselskaber

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere