ShippingWatch

Exxon dropper olieefterforskning i Arktis

ExxonMobil har lagt et joint venture med Rosneft i graven og lukker dermed ned for sin efterforskning af olie i Arktis.

Foto: PR-foto, Caelus Energy

Det amerikanske olieselskab ExxonMobil har ophævet sit joint venture med Rosneft.

En afslutning af samarbejdet betyder reelt, at ExxonMobil stopper med at drive efterforskning af olie i Arktis.

"Beslutningen sætter formelt punktum for ExxonMobils langsigtede strategi om udforskning i Arktis, som førte til opdagelsen af det gigantiske Pobeda-felt i 2014. Beslutningen gør også fremgangen i projektet Far East LNG mindre sandsynlig. Tabet efter skat løbet op i 200 mio. dollars for 2017, men ExxonMobil har også brugt omkring 700 mio. dollars i Universitetskaya-brønden i 2014," lyder det i en kommentar fra Samual Lussac fra analysehuset Wood Mackenzie.

Samarbejdet mellem et amerikansk og russisk olieselskab vil også være også være usædvanligt i en tim, hvor USA presser på med flere sanktioner.

"Rosneft mister en partner, som kunne have bidraget med finansiering og ekspertise til udviklingen af den næste bølge af den russiske olieforsyning," lyder det fra Samual Lussac.

Exxon søger om dispensation fra sanktioner mod Rusland 

Rosneft finder første olie i Arktis 

Den amerikanske olieindustri vejrer morgenluft 

Mere fra ShippingWatch

Noreco skifter CEO: "Vi har underpræsteret væsentligt"

Det norske olieselskab har hverken leveret tilfredsstillende i forhold til sin omstillingsstrategi eller investorerne, lyder det fra bestyrelsesformand Riulf Rustad. Det sker i forbindelse med, at selskabets topchef, David B. Cook, mandag er trådt tilbage.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs