ShippingWatch

Nu lysner det for offshoreskibene i Nordsøen

Raterne i de længere kontrakter for supplyskibe i Nordsøen ligger i februar i år dobbelt så højt som for et år siden, skriver Clarksons Platou Securities i en ny opdatering.

Farstad Shipping
Foto: Farstad Shipping

Raterne for supplyskibe i Nordsøen på de lidt længere kontrakter synes for første gang i årevis at bevæge sig opad, da de korte dagsrater i spotmarkedet fortsat befinder sig på meget lave niveauer.

"Efter tre år med smerte i markedet for serviceskibe i offshoresektoren, demonstrerer raterne for periodekontrakter et lovende momentum," skriver analytikerne Turner Holm og Hans Lund i Clarksons Platou Securities i en ny opdatering ifølge nyhedsmediet hegnar.no.

Opdateringen henviser til, at raterne for store forsyningsskibe i begyndelsen af 2017 lå på omkring 7.400 dollars om dagen, og de sluttede året 27 pct. højere på 9.400 dollars.

I slutningen af februar i år ligger rateniveauet dobbelt så højt som for et år siden.

Analytikerne påpeger, at selv om spotraterne er steget godt 30 pct. i 2017, så er det de længere perioderater, der står for omkring 80 pct. af supplyskibenes aktiviteter i Nordsøen, som således lægger niveauet for en stor del af rederiernes indtjening.

Maersk Supply: Hvert tredje skib i verden er uden arbejde

Siem Offshore aflyser lysglimt i offshore

Solstad Farstad lægger ud med stort underskud

 

 

 

 

 

Forsiden lige nu

Ultrabulk utilfreds med resultat for 2017

Et underskud er utilfredsstillende, når forretningsmodellen lægger op til altid at kunne få profit, lyder det fra Ultrabulks ledelse efter et underskudsgivende 2017. I år bliver bedre.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere