ShippingWatch

Norsk olieselskab giver medarbejderne overraskende bonus

105 ansatte i et norsk olieselskab har fået glæde af en bonusaftale, der blev indgået med de ansatte for to år siden, da det så knapt så godt ud for selskabet.

Foto: Wintershall

105 ansatte i det norske olieselskab Axess får hver 195.000 norske kr. i bonus for regnskabsåret 2017.

Det kom som en overraskelse for flere, efter at selskabet i 2015 mistede en tredjedel af omsætningen og tabte 35 mio. norske kroner før skat.

Det skriver Dagens Næringsliv.

Ifølge selskabets tillidsrepræsentant, Øystein Rasmussen, kom bonusaftalen i hus efter krisen i 2015. Dengang måtte de ansatte opgive en række særtillæg i bytte for en del af overskuddet i henholdsvis 2016 og 2017.

Den efterfølgende økonomiske optur og rekordresultat på 45 mio. norske kroner i 2017 skyldes ifølge Axess markedsdirektør, Knut Stefanussen, en række effektiviseringstiltag, der har virket over al forventning.

Blandt andet reducerede selskabet antallet af medarbejdere fra 320 til 220 og fik digitaliseret en række arbejdsprocesser.

Derudover fjernede ledelsen en del offshore-tillæg og reducerede lønningerne med 3-8 pct. for almindelige ansatte.

Topchef forgyldes efter værste resultat i et årti

Kastrup-Nielsen fik gyldent håndtryk i J. Lauritzen

 

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste overskrifter på ShippingWatch

Miljø og kommende vigtigt møde i IMO prægede ugen på ShippingWatch med spørgsmål om fremtidens miljøsyndere, og hvorvidt en højspændt miljødiskussion ender som et mislykket kupforsøg. Læs også om Maersks transformation og stort tysk opkøb af V. Group.

Pakistan lukker ned for beaching-værfter

Nye brandulykker på den pakistanske ophugningsstrand Gadani får landets myndigheder til at lukke ned for ophugning i området - blot få måneder efter, at et tidligere forbud blev ophævet. "Skibsejere burde blive holdt ansvarlige," mener NGO'en Shipbreaking Platform.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere